Allt börjar med Litium

Vår passion är att skapa enklare och smartare e-handel som hjälper våra kunder växa. Sedan starten 1998 har vi hjälpt företag utvecklas i den digitala världen. Och vi insåg tidigt e-handelns betydelse för framgångsrik företagsamhet.

Namnet Litium kommer från ett av de första grundämnena som bildades vid Big Bang, en liknelse som anspelar på drivet och kraften i allt vi gör. Och vad vi hoppas kunderna ska uppnå med digital försäljning.
12 feb

februari 1998

Startskottet

Fyra kompisar från Jönköping har insett att internet är mer än en fluga. Alla företag kommer att vilja ha en egen hemsida. Och så föddes Litium.

21 maj

maj 2008

E-handel integreras i plattformen

Medan andra fortsatte satsa på hemsidor lanserade Litium en standardiserad e-handelsplattform.

12 sep

september 2012

Färdiga nätbutiker

Litium lanserar sina första färdigbyggda nätbutiker - mer paketering än skräddarsytt!

23 apr

april 2013

Från konsult- till produktbolag

Litium blir ett renodlat produktbolag då partnern iStone tar över företagets konsultverksamhet. Genom affären kommer Litium att kunna fokusera helhjärtat på att utveckla sitt nätverk av partners och öka takten i utveckling av den framgångsrika av e-handelsplattformen.

20 apr

april 2014

Premiär för Litiums molntjänst

Litium On Demand - en molntjänst som ger kunden tillgång till affärskritisk e-handel i molnet - lanseras och blir en stor framgång bland kunderna.

2 sep

september 2015

Litium satsar med nytt kapital

Litium tar in nytt kapital för investeringar i produktutveckling och marknadssatsningar på den växande marknaden för e-handel.

29 apr

april 2016

Litium noteras på AktieTorget

Efter en spridningsemission på 24 mkr får Litium närmare 900 nya aktieägare.